user_mobilelogo

A Vojnovich-Huszár Villában eddig is rendszeresen előfordultak családdi produkciók, hiszen a házgazda Fodor Kamaraegyüttes nagyrészt a Fodor család tagjaiból áll, de természetesen ezen kívül is nemegyszer bemutattunk már olyan produkciókat, melyek rokonok, házaspárok közös munkájából születtek. Sokan mondják, hogy milyen jó lehet, ha egy család így együtt tud működni, a közös munka és a közös cél még jobban összekovácsol... Mi ezt csak megerősíteni tudjuk, és szeretnénk további példákat is felmutatni. 

A sorozat elindítása nem is olyan nehéz, szinte hemzsegnek az ötletek minden műfajban. Éles Gábor jazzgitáros-énekes a Fine Handmade Jazz Trio nevű formációval indított nálunk egyszerre két sorozatot is. A "VHV Jazz Szalon" és a "Családi Produkciók" sorozat is velük indult, hiszen ebben az együttesben fia, Éles Máté dobolt. A folytatás pedig olyan elsőosztályú csemegéket ígér, mit Szokolay Balázs családi előszilveszteri koncertje, ahol várhatóan a felesége, testvére, és gyermekei is fellépnek majd, illetve Rohmann Ditta és édesapja, Rohmann Imre kamaraestje 2019 elején... 

...és a sorozatnak ez csak a kezdete, várhatóan évente 3-4 produkciót fogunk bemutatni - a családi kamaraegyüttesünk koncertjeit nem számítva. Mindezen felül pedig fontos, hogy előbbutóbb kiderüljön, hogy nem csak a vér szerinti rokonság az, ami különleges. A közös kamarazenei élményeken keresztül előbb-utóbb mind "rokonok" leszük. A családias környezet, a koncertek utáni vendéség, a kötetlen beszélgetés előadók és hallgatók között előbb-utóbb mindenkit elvarázsol, és aki a következő estre is eljön, az azt veszi észre, hogy haza érkezett.